У Норвегії лідер партії подав у відставку після крадіжки окулярів

Читать на русском
Лідер норвезької партії Бьорнар Мокснес іде у відставку після скандалу з крадіжкою окулярів в аеропорту.
Фото: Stavanger Aftenblad

Глава парламентської партії Норвегії Rødt Бьорнар Мокснес вирішив залишити посаду. Це сталося після неприємного інциденту за його участю – депутат вкрав сонцезахисні окуляри Hugo Boss в аеропорту Осло.

Про це пише видання politico.

Нардепа від «Слуги народу» помітили на курорті на Мальдівах, у фракції вже відреагувалиНардеп від Слуги народу Юрія Арістова у липні помітили у п'ятизірковому готелі на Мальдівах, повідомляють ЗМІ. У фракції обіцяли розібратися.

Наприкінці червня стало відомо, що Мокснесу винесли ухвалу про штраф у розмірі 3 тисяч норвезьких крон (майже 270 євро) за крадіжку пари сонцезахисних окулярів Hugo Boss в аеропорту Осло. Це сталося 16 червня, коли Мокснес перебував у приватній поїздці. Сам він заявив, що нібито взяв окуляри з собою з магазину і забув про них, але поліція вважає, що окуляри були вкрадені навмисне.

Вже 3 липня, після розголосу цієї історії, Мокснес пішов на лікарняний. У своєму Facebook він написав, що продовжить залишатися членом парії Rødt та депутатом парламенту.

На пресконференції Мокснес назвав інцидент ганебним та вибачився. Але 24 липня політик оголосив про свою відставку.

«Лише я відповідаю за те, що взяв сонцезахисні окуляри. Насамперед, я не хочу, щоб мої помилки впливали на найближчих мені людей. Одна справа, коли я це чую і зовсім інша, коли це впливає на тих, кого я люблю найбільше», – написав він у Facebook.

Мокснес зазначив, що після викриття інформації про крадіжку на його близьких чинять тиск у соцмережах. Другою причиною відставки він назвав бажання захистити власну партію.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що нардеп від СН Юрій Арістов відпочивав у розкішному готелі на Мальдівах. До Ради вже надійшла заява Арістова про складання мандату.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: