Одна з країн Європи допоможе з реставрацією Спасо-Преображенського собору в Одесі

Читать на русском
Країна засудила обстріл Спасо-Преображенського собору росією і завила, що готова стати однією з перших, хто долучиться до відбудови пам'ятки та Одеси.
фото: ВВС

Прем’єр-міністерка Італії Джорджіа Мелоні заявила, що її країна готова долучитися до відбудови Спасо-Преображенського собору, який постраждав внаслідок нічного ракетного удару військ рф.

Про це повідомляє посольство Італії в Україні, з посиланням на слова очільниці уряду.

Як зазначається, Італія засудила обстріл Спасо-Преображенського собору росією і завила, що готова стати однією з перших, хто долучиться до відбудови пам'ятки та Одеси.

Мелоні заявила, що росіяни руйнують зерносховища й у такий спосіб позбавляє їжі мільйони людей, що її потребують. Так, за її словами, росія нищить європейську цивілізацію та її священні символи.

«Вільний народ не дозволить себе залякати, варварство не переможе. Італія, з її унікальним у світі досвідом в реєстраційній галузі, готова долучитися до відбудови собору та інших скарбів культурної спадщини України», - написала Мелоні.

Водночас, міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні написав у Твіттері, що знищення частини Спасо-Преображенського собору в Одесі є «мерзенним вчинком».

«Італія, підтримавши внесення Одеси до списку культурної спадщини ЮНЕСКО, буде в авангарді відновлення міста», - написав Таяні.

Нагадаємо, російські війська завдали комбінованого ракетного удару по Одесі. Терористи застосували щонайменше 5 типів ракет всіх видів базування. В Одеській ОВА розповіли про наслідки ворожої атаки, а у Повітряних силах повідомили, скільки цілей вдалося знищити.

Ракетний удар окупантів по центру Одесі цієї ночі пошкодив 25 пам'яток архітектури, серед яких - Спасо-Преображенський собор.

У Міноборони російської федерації відреагували на обстріл. Вони заявили, що попали по об'єктах, де «готувалися терористичні акти проти рф».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: