ЗСУ просунулися до 1,4 км на одному з напрямків на Півдні: подробиці

Читать на русском
За останню добу ворог втратив на Півдні 173 військові, ще четверо росіян здалися в полон. Крім того, ЗСУ знищили 21 одиницю озброєння та військової техніки противника.
Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Українські військові мали частковий успіх на Бердянському напрямі та просунулися вглиб оборони противника на відстань від 350 метрів до 1,4 кілометра.

Про це йдеться в заяві, опублікованій пресслужбою Сил оборони Таврійського спрямування.

У Міноборони розповіли, скільки території за тиждень звільнено на півдні та сходіЗа час наступу ЗСУ звільнили понад 192 кв. км території на півдні та близько 35 кв. км на Бахмутському напрямі.

Зазначається, що наразі ЗСУ ведуть запеклі бої із противником за Старомайорське.

На Мелітопольському напрямі без змін – ударні підрозділи закріплюються на освоєних рубежах та готуються до подальших наступальних дій.

«Головні зусилля противник зосереджує на запобіганні просуванню ЗСУ, окупанти здійснили невдалу спробу повернути втрачену позицію на околицях Приютного», – повідомили у ВСУ.

За останню добу ворог втратив на Півдні 173 військові, ще четверо росіян здалися в полон. Крім того, ЗСУ знищили 21 одиницю озброєння та військової техніки противника, зокрема, танк, 5 ББМ, 4 гаубиці Мста-Б, 2 гармати Гіацинт-Б та автомобільну техніку. Також було знищено 3 склади боєприпасів ворога.

Нагадаємо, нещодавно держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що Україна відвоювала вже близько половини своїх територій, окупованих росією з початку повномасштабного вторгнення.

Водночас у Міноборони наголосили, що військова ініціатива на фронті перейшла повністю на бік Збройних сил України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: