На фронті за добу відбулося близько 40 бойових зіткнень: де точилися бої

Читать на русском
Окупанти зосереджують основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Загалом за добу відбулось близько 40 бойових зіткнень.
Getty Image

Окупанти зосереджують основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Загалом за добу відбулось близько 40 бойових зіткнень.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ в Facebook.

Протягом минулої доби, 22 липня, російські загарбники завдали авіаційного удару, застосувавши ударні дрони типу «Shahed». Крім того, ворог завдав 4 ракетних, 58 авіаційних ударів та здійснив 81 обстріл з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник завдав авіаційного удару в районі Ветеринарного Харківської області. Здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 15 населених Чернігівської області, Сумської та Харківської областей.

На Куп’янському напрямку наші воїни стійко тримають оборону. Артилерійських і мінометних обстрілів противника зазнали 6 міст та сіл Харківської області.

На Лиманському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районах Надії Луганської області та Торського і Григорівки на Донеччині.

На Бахмутському напрямку наші захисники успішно відбили атаки противника в районі Богданівки та Іванівського Донецької області. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 10 населених пунктів Донецької області.

На Авдіївському напрямку захисники успішно відбили атаки російських військ в районі Авдіївки. Противник завдав авіаційного удару та здійснив артилерійські обстріли понад 10 населених пунктів Донеччини.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районах Красногорівки та Мар’їнки Донецької області.

На Шахтарському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Новомихайлівки.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник зосереджує основні зусилля на недопущенні подальшого просування наших військ. Здійснив безуспішні спроби відновити втрачене положення у районі південніше Новодарівки Запорізької області. Артилерійських обстрілів зазнали понад 25 населених пунктів Запорізької області, Дніпропетровської та Херсонської областей.

Водночас Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах.

У Генштабі також повідомляли, що у тимчасово захопленому Енергодарі Запорізької області російські окупанти посилили репресії проти працівників ЗАЕС, які відмовляються співпрацювати.

Додамо, вночі 23 липня російські війська завдали комбінованого ракетного удару по Одесі. Терористи застосували щонайменше 5 типів ракет всіх видів базування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: