Комітет Європарламенту закликав суд Гааги видати ордер на арешт Лукашенка

Читать на русском
У вівторок, 18 липня, Комітет із закордонних справ Європарламенту закликав суд Гааги видати ордер на арешт Олександра Лукашенка.
Фото: AP

У вівторок, 18 липня, Комітет із закордонних справ Європарламенту закликав суд Гааги видати ордер на арешт Олександра Лукашенка.

Про це йдеться у пресрелізі за підсумками звіту депутатів Європарламенту.

Ордер МКС: які країни-учасники Римського статуту готові заарештувати путіна, а які – ніЗаарештувати путіна відмовилися лише три країни-учасники Римського статуту. Які країни готові зробити це – на інфографіці.

Депутати закликають Міжнародний кримінальний суд видати ордер на арешт Олександра Лукашенка через причетність Білорусі до депортації дітей з України. У комітеті наголошують, що країна несе відповідальність за шкоду, заподіяну Україні, та скоєні злочини.

«Оскільки Міжнародний кримінальний суд вже видав ордери на арешт президента росії володимира путіна та уповноваженого з прав дитини в росії Марії Львової-Бєлової, депутати Європарламенту закликають МКС розглянути аналогічний ордер на арешт Олександра Лукашенка», – йдеться в повідомленні.

Крім того, депутати вважають, що Рада ЄС також має розширити список білоруських та російських осіб, які підпадають під санкції. Зокрема і причетних до насильницької депортації українських дітей.

Нагадаємо, у Гаазі відкрився Міжнародний центр розслідування вторгнення рф в Україну.

«Слово і діло» також розбиралося, які інститути вже створені для покарання росії і які ще створять.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: