Російським загарбникам бракує контрбатарейних радарів – британська розвідка

Читать на русском
Російські окупанти, які воюють проти України, страждають від дефіциту контрбатарейних радарів.
Укрінформ

Російські окупанти, які воюють проти України, страждають від дефіциту контрбатарейних радарів.

Про це повідомляє британська розвідка.

Після звільнення з посади командувача 58-ї загальновійськової армії рф на Запорізькому напрямку генерал-майор Іван Попов заявив, що однією з головних його скарг була відсутність контрбатарейної боротьби.

Наразі росія страждає від зростаючого дефіциту контрбатарейних радарів, особливо сучасних «Зоопарк-1М». Лише невелика їх частина, ймовірно, залишиться в Україні в робочому стані.

«Живучість російських сухопутних військ залежить від ефективного виявлення української артилерії і нанесення по ній ударів, часто власною артилерією. Ключовим компонентом такого підходу є контрбатарейні радари, які дозволяють командирам швидко визначати місцезнаходження ворожих гарматних ліній», – пояснюють у розвідці.

У дописі також додають, що на початку липня цього року в районі 58-ої армії рф було знищено ще один «Зоопарк».

«Пріоритет, який Попов, очевидно, надавав цій проблемі, підкреслює, що артилерія продовжує відігравати центральну роль у війні», – наголошують у розвідці.

Нагадаємо, українські захисники знищили на Донбасі російську зенітно-ракетну систему С-400 з якої у червні цього року загарбники вдарили по Краматорську.

Додамо, російська армія за добу втратила 620 військових, 8 танків, 8 бойових броньованих машин, 23 артилерійські системи, 4 РСЗВ, 3 засоби ППО, 8 безпілотників, 26 одиниць автомобільної та спеціальної техніки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: