В ООН закликали рф дотримуватися норм гуманітарного права

Читать на русском
Верховний комісар ООН з прав людини закликав рф дотримуватися норм гуманітарного права після того, як були наведені докази незаконних затримань, тортур і сексуального насильства щодо цивільного населення в Україні.
Deutsche Welle

З початку російського вторгнення, моніторингова місія ООН задокументувала незаконне затримання росіянами понад 900 цивільних.

Про це стало відомо після опублікованої доповіді організації, повідомляє Reuters.

Покарання росії за злочини в Україні: які інститути вже працюють над цимНад покаранням росії за злочини в Україні вже працюють три міжнародні інститути. Які їхні завдання та що ще належить створити.

Верховний комісар ООН з прав людини Фолькер Тюрк закликав рф дотримуватися норм гуманітарного права після того, як в оприлюдненій доповіді організації були наведені докази незаконних затримань, тортур і сексуального насильства щодо цивільного населення в Україні.

«Понад 90% затриманих росією, яких нам вдалося опитати, заявили, що зазнали тортур і жорстокого поводження, включаючи сексуальне насильство, з боку російських силовиків. Ці висновки шокують. Вони вимагають конкретних заходів з боку рф», - заявив Тюрк.

Згідно зі звітом, моніторингова місія задокументувала незаконне затримання понад 900 цивільних осіб з початку війни, а також страту без суду та слідства 77 з них.

Нагадаємо, рф затримала понад 800 цивільних в окупаціі, декількох стратили.

Також, нещодавно росіяни обстріляли Херсон, є постраждалі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: