За минулу добу відбулося понад 30 бойових зіткнень з ворогом: ситуація на фронті

Читать на русском
Протягом минулої доби, 8 липня, на фронті відбулось понад 30 бойових зіткнень. Окупанти зосереджують основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках.
Генштаб ЗСУ

Протягом минулої доби, 8 липня, на фронті відбулось понад 30 бойових зіткнень. Окупанти зосереджують основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках.

Про це повідомляє у Facebook Генштаб ЗСУ.

Протягом минулої доби російські окупанти завдали чергового ракетно-авіаційного удару по території України, застосувавши зенітні керовані ракети із ЗРК С-300 та іранські БпЛА типу Shahed. Також, ворог завдав 52 авіаційних удари, здійснив близько 60 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник завдав авіаційних ударів на Сумщині та Харківщині. А також здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 30 населених пунктів Чернігівської та Харківської областей.

На Куп’янському напрямку противник намагався наступати в районах Берестового, Новоселівського і Стельмахівки Луганської області. Наші воїни відбили усі атаки ворога.

На Лиманському напрямку протягом доби противник вів штурмові дії та намагався витіснити наші війська із займаних позицій в районі Веселого Донецької області, успіху не мав. Артилерійських обстрілів зазнали понад 15 населених пунктів Донецької області.

На Бахмутському напрямку противник завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Іванівське, Дружківка, Біла Гора, Дружба. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 15 населених пунктів Донеччини.

На Авдіївському напрямку ворог здійснював безуспішні наступальні дії в районах Новокалинове, Степове, Первомайське та Невельське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку, під ворожим вогнем артилерії, наші захисники відбили усі атаки в районі міста Мар’їнка.

На Шахтарському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Благодатного Донецької області. Завдав авіаційних ударів та здійснив обстріли понад 15 населених пунктів Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник зосереджує основні зусилля на недопущенні подальшого просування наших військ.

Водночас Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Нагадаємо, вчора прикордонники знищили групу окупантів на Бахмутському напрямку. Українські захисники здійснили два обстріли.

Британські розвідники вважають, що російські окупанти потерпають від низького бойового духу й навряд чи мають резерви, щоб утримувати Бахмут.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: