На Донеччині з окупаційної залізниці звільнилися понад 2 тисячі працівників – ЦНС

Читать на русском
В окупованій частині Донецької області за півтора року з залізниці звільнилося понад 2 тисячі працівників через проблеми з виплатами заробітної плати.
Фото з відкритих джерел

За 2022 рік з «Донецької залізниці» звільнились 1,6 тисяч осіб, а за перше півріччя 2023 року ще 750 осіб.

Про це повідомляє Центр національного спротиву (ЦНС).

Повідомляється, що логістика російських окупаційних військ опирається на використання залізниці, проте вони систематично не виплачують заробітну платню працівникам даної галузі на тимчасово окупованих територіях.

«Середній рівень зарплат у цій галузі на ТОТ становить 24,3 тисячі рубоів (менше ніж 10 тисяч гривень.). За початку цього року виплати працівникам повністю призупинились.

Зважаючи на анонсовану окупантами 31 травня «реорганізацію» залізниці на ТОТ в єдину структуру «железниє дороги новоросії» це передбачатиме чергове скорочення чисельності місцевих працівників галузі», – говориться у повідомленні.

Також зазначається, що російська окупаційна адміністрація на даному етапі перекриває дане скорочення персоналу військовослужбовцями залізничних військ та частковим залученням працівників РЖД. Звільнених із залізниці працівників росіяни активно намагаються залучити до участі російської окупаційної армії.

Передбачається, що надалі росія скеровуватиме працівників з центральних регіонів рф на ці ділянки залізниці, оскільки «таким чином вона зараз перекриває дефіцит кадрів у інших галузях».

Нагадаємо, окупанти хочуть відібрати житло українців для росіян, які працюватимуть на ЗАЕС.

Також стало відомо, що з моменту окупації до Севастополя в'їхали понад 150 тисяч росіян.

Раніше в окупованій Ясинуватій сталася «бавовна» на залізничному вузлі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: