Росія тримає у Чорному морі п’ять кораблів – ВМС ЗСУ

Читать на русском
В Чорному морі на бойовому чергуванні знаходиться 5 ворожих кораблів, а у Середземному морі - до восьми кораблів, серед них один носій «Калібрів» загальним залпом до 16 ракет.
armyinform

Станом на суботу, 8 липня, на бойовому чергуванні у Чорному морі країна-агресор тримає п'ять кораблів. При цьому, серед них відсутні носії крилатих ракет типу «Калібр».

Про це Військово-морські сили Збройних сил України повідомляють у Фейсбуці.

Як зазначається, в Азовському морі перебуває один ворожий корабель, у Середземному морі - до восьми кораблів, серед них один носій «Калібрів» загальним залпом до 16 ракет.

«За добу, в інтересах рф, прохід Керч-Єнікальською протокою здійснили до Азовського моря – 6 суден, до Чорного моря – 16 суден, з них 4 рухалось у напрямку протоки Босфор. Рф продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS), на цивільних суднах в акваторії Азовського моря», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що російські війська в ніч проти 6 липня атакували Львівську область крилатими ракетами «Калібр». Силам ППО вдалося знищити 7 із 10 ракет.

Також росія продовжує отримувати комплектуючі, необхідні для виробництва ракет, в обхід санкцій.

Раніше повідомлялося, що окупанти планують використати берегові ракетні комплекси для обстрілу України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: