Обстріли Сумщини: за останню добу в області зафіксовано майже 280 вибухів

Читать на русском
За добу, 5 липня, зафіксовано 279 вибухів. Окупанти били з артилерії, мінометів та гранатометів.
Ілюстративне фотоarmyinform

Протягом минулої доби, 5 липня, російські окупаційні війська здійснили 36 обстрілів прикордонних громад Сумської області, внаслідок чого пошкоджень та руйнувань зазнали об'єкти цивільної інфраструктури.

Про це повідомляє Сумська обласна військова адміністрація у Телеграмі.

Зазначається, що за добу зафіксовано 279 вибухів. Обстрілів зазнали Білопільська, Великописарівська, Есманська, Зноб-Новгородська, Краснопільська, Середино-Будська та Хотінська громади. Окупанти били з артилерії, мінометів та гранатометів.

У свою чергу по Краснопільській громаді росіяни, окрім цього, вдарили ще й некерованими авіаційними ракетами з гелікоптера. Унаслідок одного з артобстрілів пошкоджено десять легкових автомобілів і приватний житловий будинок.

Також некерованими авіаційними ракетами ворог бив по Хотінській громаді, але про руйнування там не повідомляється.

Водночас, у Середино-Будській громаді внаслідок гранатометного обстрілу пошкоджено 2 приватні житлові будинки, приміщення продовольчого магазину, автомобіль та мопед.

Нагадаємо, що російська окупаційна армія 5 липня накрила вогнем кілька селищ у Білозерській громаді Херсонської області. За даними правоохоронців, внаслідок обстрілу загинув один мирний житель.

Також кількість поранених внаслідок російського удару по місту Первомайський Харківської області збільшилась до 31 особи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: