У міноборони Польщі оцінили ймовірність загрози застосування ядерної зброї з боку рф

Читать на русском
Заступник міністра нацоборони Польщі не вважає загрозу застосування ядерної зброї рф реальною, проте закликає НАТО долучитися до програми ядерного обміну.
TV.RP.PL

Заступник міністра нацоборони Польщі Марчін Очепа вважає що застосування рф ядерної зброї малоймовірне.

Про це повідомляє видання Rzeczpospolita.

«Хочу всіх заспокоїти. Будь ласка, пам'ятайте, що ми вже є членом НАТО. Альянс є ядерною державою, і в разі потреби він буде використовувати такі інструменти для захисту своїх членів, як вважатиме за потрібне», - заявив заступник голови Міністерства національної оборони в ефірі радіо Dwójce, маючи на увазі той факт, що прем'єр-міністр Матеуш Моравецький повідомив , Польща прагне приєднатися до програми ядерного обміну.

Заступник голови Міноборони також заявив, що володимир путін зробив стратегічну помилку, напавши на Україну. За його оцінкою, це «початок кінця його правління».

«Тому ми спостерігатимемо низку дій, перипетій, найчастіше хаотичних. Це не змінює того факту, що хоча ми і не можемо повністю виключити застосування ним ядерної зброї, це малоймовірно», - додав Марчін Очепа.

Нагадаємо, що польський уряд вважає можливість вступу країни до повномасштабної війни дуже високою. Тому польська політика в галузі оборони буде більш глобальною і націленою на зміцнення відносин із союзниками – не тільки в Європі та НАТО, а й у всьому світі.

Також варто відзначити, що Польща направила додаткові сили для охорони кордону з Білоруссю.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: