ВАКС дозволив заочне розслідування щодо ексгендиректора «Ніжинського КХП»

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав прохання про здійснення спеціального досудового розслідування стосовно фігуранта в розшуку.

Вищий антикорупційний суд дозволив провести заочне розслідування стосовно колишнього генерального директора державного підприємства «Ніжинський комбінат хлібопродуктів» Дмитра Гостренка. НАБУ і САП підозрюють його у причетності до розкрадання понад 157 млн грн на державних хлібних підприємствах.

Таке рішення 22 червня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

У самому документі не вказується прізвище фігуранта, проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться саме про Дмитра Гостренка.

За даними слідства, ще 27 серпня 2020 року колишній гендиректор «Ніжинського КХП» виїхав з України в бік Словацької Республіки і не повернувся. Тому НАБУ і САП просили надати дозвіл на заочне слідство.

«Клопотання детектива НАБУ про здійснення спеціального досудового розслідування задовольнити. Надати дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні № 52021000000000633 від 31 грудня 2021 року щодо (Дмитра Гостренка – ред.), підозрюваного у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 364, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 364, ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 15, ч. 2 ст. 364 КК», – ідеться в рішенні.

Раніше ВАКС затвердив угоду про визнання винуватості з колишніми директором ТОВ «Борошно покровське» Олексієм Митрохіним і гендиректором ДП «Хлібна база №85» Людмилою Шашковою. Їм призначили умовне покарання.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру екскерівникам державних хлібозаготівельних підприємств у заволодінні коштами. За версією слідства, вказані особи із залученням пов'язаних приватних компаній протягом 2011-2017 років спільно організували схему зі створення штучної заборгованості держкомпаній. Отримувані в незаконний спосіб кошти або права вимоги спрямовували через складний ланцюг перерахувань та переуступлень на підконтрольні їм компанії, в тому числі за кордоном.

Детективи НАБУ зафіксували шість епізодів такої ймовірно корупційної діяльності. Крім того, учасники схеми позбавили ДП торгової марки за безцінь при тому, що її вартість, за результатами експертиз, становить 20 млн грн. Загалом розкрадання складають 157 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: