У ЗСУ розповіли, скільки військ росія тримає на Бахмутському напрямку

Читать на русском
За словами Череватого, під Бахмутом воює дуже потужне угрупування ворожих військ. Росіяни тримають на цьому напрямі кілька сотень танків і велику кількість живої сили.
Фото: Getty Images

Російська окупаційна армія тримає в районі Бахмута «дуже потужне» угруповання своїх військ.

Про це в ефірі телемарафону повідомив представник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

Українські бійці пробили оборону росіян під Бахмутом, яку вони готували місяцямиУкраїнські військові під Бахмутом пробили лінію оборони, яку росіяни готували місяцями, та розгромили батальйон окупантів.

«На сьогоднішній день на Бахмутському напрямку є досить потужне вороже угрупування – до 50 тисяч осіб, понад 300 танків, понад 330 артилерійських систем та 140 реактивних систем залпового вогню», – розповів речник.

За його словами, зараз на цьому напрямі воюють десантники, піхотні підрозділи, війська тероборони, бойовий армійський резерв, а також частини невеликих підрозділів ПВК. При цьому «вагнеровців» у районі Бахмута немає.

Череватий зазначив, що однією з причин, через яку бойовики Пригожина залишили цей напрямок, стали великі втрати, які «Вагнеру» завдали українські воїни.

«Навіть сам «Вагнер визнає щонайменше 20 000 летальних втрат. І в районі від 70 000 до 100 000 усіх втрат – і вбитими, і пораненими. Відтак вони змушені були, по суті, тікати звідти для відновлення сил», – повідомив Череватий.

Нагадаємо, 28 червня у ЗСУ розповіли, як саме росія використовує свій десант під Бахмутом.

Також заступник міністра оборони Ганна Маляр пояснила, що ускладнює наступ українських сил на Бахмутському напрямку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: