За добу на фронті сталося понад 30 бойових зіткнень – Генштаб

Читать на русском
Російські війська безуспішно наступали у напрямку Білогорівки, Оріхово-Василівки, Мар'їнки, Перемоги та Рівнополя.
Фото: Командування Об'єднаних Сил ЗСУ

Російські війська зосереджують основні зусилля на Лиманському, Бахмутському та Мар'їнському напрямах – там тривають тяжкі бої. Протягом доби сталося понад 30 бойових зіткнень.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Лінії оборони після Другої світової війни: топ найдовшихДовжина ліній оборони у конфліктах після Другої світової війни – на інфографіці Слово і діло.

Вчора окупанти завдали ракетного удару по території України, завдали 24 авіаційних ударів і здійснили 42 обстріли з реактивних систем залпового вогню.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація без істотних змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 20 населених пунктів.

На Куп'янському напрямку артилерійських та мінометних обстрілів також зазнали понад 20 населених пунктів.

На Лиманському напрямку противник здійснив безуспішні наступальні дії у напрямі Білогорівки. Артилерійських обстрілів зазнали понад 15 населених пунктів.

На Бахмутському напрямку ворог проводив наступальні дії в районі Оріхово-Василівки – успіху не мав. Від ворожого артилерійського обстрілу постраждали райони понад 15 населених пунктів.

На Авдіївському напрямку ворог завдав авіаційних ударів у районі Авдіївки та обстріляв з артилерії райони понад 20 населених пунктів.

На Мар'їнському напрямку окупанти проводили наступальні дії у районах Мар'їнки та Перемоги – успіху не мали. Завдали авіаційних ударів біля Мар'їнки та Красногорівки, здійснили артилерійські обстріли понад 10 населених пунктів.

На Шахтарському напрямку ворог здійснив безуспішні наступальні дії у напрямку села Рівнополь. Завдав авіаційних ударів у районі Сторожового та обстріляв понад 15 населених пунктів.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник зосереджує основні зусилля на недопущенні просування наших військ. Під вогонь артилерії потрапило понад 50 населених пунктів.

Авіація сил оборони за минулу добу завдала 18 ударів по районах зосередження особового складу противника та 6 по зенітно-ракетних комплексах ворога. Також нашими захисниками було знищено 6 розвідувальних БПЛА. Підрозділи ракетних військ та артилерії минулої доби вразили пункт управління, 2 зенітних ракетних комплексу «Бук» та 4 райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника.

Нагадаємо, у Міноборони Британії зазначили, що з початку літа ЗСУ відвоювали більше території, ніж росіяни змогли захопити взимку.

Вчора стало відомо, що українські військові під Бахмутом пробили лінію оборони та розгромили батальйон окупантів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: