Суд визнав винуватим Мангера в організації нападу на Гандзюк

Читать на русском
Дніпровський районний суд міста Києва визнав винуватим Владислава Мангера і Олексія Левіна в організацію нападу на Катерину Гандзюк.
Слово і діло

Дніпровський районний суд міста Києва визнав винуватими колишнього голову Харківської обласної ради Владислава Мангера у замовленні, а Олексія Левіна в організації нападу на херсонську активістку Катерину Гандзюк.

Таке рішення оголосила суддя Юлія Іваніва, повідомляє «Слово і діло».

Зазначимо, що сьогодні, 26 червня, у Дніпровському районному судді міста Києва відбулося слухання щодо справи в організацію нападу на Катерину Гандзюк.

За рішенням суду, Владислава Мангера засудили до 10 років позбавлення волі, залишивши його під вартою. Тоді як Олексію Левіну призначили 10 років колонії та теж лишили в СІЗО.

Крім того, суд задовольнив позов родини Гандзюк про відшкодування позову на загальну суму 15 млн грн.

Вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений протягом 30 днів до Київського апеляційного суду.

Нагадаємо, напад на активістку Катерину Гандзюк стався влітку 2018 поблизу її будинку в Херсоні. Дівчину облили концентрованою сірчаною кислотою. За кілька місяців вона померла у лікарні.

Слідство встановило, що того літа Олексій Левін отримав замовлення від голови Херсонської облради Владислава Мангера на організацію нападу на Гандзюк, яка нібито заважала Мангеру впроваджувати схеми незаконного вирубування лісу, а також підривала його авторитет в області.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: