Обвинуваченого САП суддю з Полтави відсторонили від розгляду справ

Читать на русском
Орган суддівського врядування підтримав прохання головного антикорупційного прокурора про відсторонення служителя Феміди.

Вища рада правосуддя відсторонила суддю Ленінського районного суду Полтави Юрія Новака від судочинства до кінця розгляду його справи про шахрайство, недостовірне декларування та підбурення до дачі хабаря або її закриття.

Таке рішення 22 червня підтримали 16 членів ВРП, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання заступника генерального прокурора - керівника САП Олександра Клименка задовольнити. Тимчасово відсторонити суддю Ленінського райсуду Полтава Юрія Новака від здійснення правосуддя у зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності до набрання законної сили вироком суду або закриття кримінального провадження за обвинуваченням Юрія Новака у вчинення кримінального правопорушення. ч. 3 ст. 190, ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369, ч. 1 ст. 366-2 Кримінального кодексу України», – оголосив рішення голова ВРП Григорій Усик.

Нещодавно Вищий антикорупційний суд призначив до розгляду справу полтавського судді Новака.

Нагадаємо, САП направила до суду справу голови Ленінського райсуду Полтави Юрія Новака. Під час досудового розслідування було встановлено, що вказаний суддя, посилаючись на свої знайомства із суддями Полтави, маючи умисел на привласнення чужого майна підбурив особу до надання неправомірної вигоди судді іншого суду Полтави за задоволення позову у цивільній справі. Суддя створив враження та запевнив, що судове рішення на свою користь особа може отримати лише за неправомірну вигоду у розмірі 10 тис. доларів. Проте як з’ясувалося, вказані кошти він і не намагався передати за вирішення питання, а розпорядився ними на власний розсуд.

Крім того, встановлено, що суддя вніс завідомо неправдиві відомості до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2020 рік, не вказавши інформацію про квартиру та паркомісце у Полтаві, а також автомобіль, якими він безпосередньо користувався, проте право власності було оформлено на його родичів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: