На Дніпропетровщині затримали працівника УЗ, який хотів намагався зірвати контрнаступ

Читать на русском
СБУ затримала російського агента, який для зриву контрнаступу ЗСУ хотів підірвати залізницю у Дніпропетровській області.
ssu.gov.ua

СБУ затримала російського агента, який для зриву контрнаступу ЗСУ хотів підірвати залізницю у Дніпропетровській області.

Про це повідомляє Служба безпеки України у Telegram.

Зрадником виявився працівник місцевої станції Укрзалізниці. На початку цього року чоловіка завербував кадровий співробітник російської воєнної розвідки.

Колаборант збирав інформацію про залізничні маршрути перевезення та місця розвантаження іноземної військової техніки ЗСУ, яка задіяна у контрнаступальних операціях. Він детально знімав об’єкти на камеру власного мобільного телефону під час робочих виїздів потягом. В СБУ відзначають, що ця інформація потрібна була окупантам для проведення повітряних ударів по регіону.

«Також російські загарбники розглядали «варіант диверсії» на об’єктах Укрзалізниці за участі завербованого агента. Таким чином агресор планував зірвати поставки пального, зброї та боєприпасів для ЗСУ на південно-східному фронті», – додають у повідомленні.

Співробітники СБУ вчасно викрили російського агента, задокументували його злочинні дії та затримали. За державну зраду йому загрожує довічне ув’язнення.

Раніше СБУ затримала зрадницю, яка «зливала» дані про оборону північних кордонів.

Крім цього писали, що кремлівському політтехнологу, соратнику засновника ПВК «Вагнера» Олександру Малькевичу повідомили про підозру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: