США завтра можуть оголосити новий пакет військової допомоги Україні – Reuters

Читать на русском
Сполучені Штати Америки завтра, 21 червня, можуть оголосити про новий пакет військової допомоги для України.
Getty Image

Сполучені Штати Америки завтра, 21 червня, можуть оголосити про новий пакет військової допомоги для України.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на заяву держсекретаря США Ентоні Блінкена.

Як США нарощували військову підтримку України з початку великої війниЯкий обсяг військової допомоги США виділили Україні у 2022-2023 роках – на інфографіці Слово і діло.

Відомо, що 21-22 червня у Лондоні пройде конференція, на якій понад 1000 іноземних офіційних осіб з більш ніж 60 держав обговорять, як допомогти Україні відновитися після війни. За словами держсекретаря, США будуть підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно.

«Президент Байден сказав, що ми підтримуватимемо Україну стільки, скільки буде потрібно, і обидві наші країни глибоко прихильні до цього», – заявив Блінкен разом із міністром закордонних справ Великої Британії Джеймсом Клеверлі.

Він також додав, що США продовжать виконувати це зобов'язання, зокрема за допомогою нового потужного пакета допомоги. Його можуть оголосити уже завтра, 21 червня.

Раніше повідомляли, що Сполучені Штати нададуть Україні новий пакет гуманітарної допомоги вартістю 205 млн доларів. Кошти будуть спрямовані на будівництво та відновлення житла, освіту, охорону здоров'я та фінансову допомогу українцям, які постраждали від війни. Крім того, у пакет увійдуть продукти та питна вода.

Міністерство оборони США станом на 14 червня оцінило загальний обсяг військової допомоги Україні у більш ніж 40 мільярдів доларів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: