Соратнику Пригожина, який запустив росТБ на окупованій Херсонщині, повідомили про підозру

Читать на русском
Кремлівському політтехнологу, соратнику засновника ПВК Вагнера Олександру Малькевичу повідомили про підозру.
ssu.gov.ua

Кремлівському політтехнологу, соратнику засновника ПВК «Вагнера» Олександру Малькевичу повідомили про підозру.

Про це повідомляє у Telegram Служба безпеки України.

«Служба безпеки зібрала доказову базу на організаторів прокремлівської телерадіокомпанії «Таврія», яка наразі працює у тимчасово окупованій частині Херсонської області», – йдеться в повідомленні.

Спецпризначенці встановили, що запуском ворожого «медіапроєкту» займався відомий кремлівський політтехнолог Олександр Малькевич. З 2018 року він входить до найближчого оточення очільника російської приватної військової компанії «Вагнер» Євгена Пригожина. Саме за його координації Малькевич створював медійні проєкти у різних країнах світу для поширення прокремлівського контенту.

Після початку повномасштабного вторгнення рф він запустив «ТРК Таврія» в окупованому Херсоні на базі захопленого приміщення Суспільного телебачення.

«Таврію» використовували як регіональний рупор кремля у розповсюдженні фейкових новин про ситуацію на фронті, обстановку в Україні, а також для підтримки псевдореферендуму про «приєднання» Херсонщини до рф», – додають в СБУ.

Керівником ТРК став Ісмаїл Абдулаєв – пропагандист терористичної організації «ДНР» і колишній очільник прокремлівського телеканалу «Оплот» в тимчасово окупованому Донецьку. Під час звільнення Херсона персонал «медіацентру» втік разом з окупантами на лівий берег Дніпра.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили Малькевичу, Абдулаєву і ще шести його підлеглим про підозру за колабораціонізм. Їм загрожує до 12 років тюрми.

Нагадаємо, ексзаступнику Резнікова повідомили про підозру у привласненні понад 1 млрд грн.

Крім цього, Служба безпеки України повідомила про підозру Олександру Дугіну, який є одним із ключових ідеологів агресивної політики росії та геноциду українського народу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: