В Уганді терористи напали на школу, загинули 37 дітей

Читать на русском
Бойовики, пов'язані з угрупованням Ісламська держава (ІДІЛ), зарізали та спалили 37 школярів на заході Уганди.
Фото: IStock

На заході Уганди повстанці, яких пов'язують із терористичним угрупованням «Ісламська держава», напали на школу і вбили 37 учнів.

Про це повідомляє BBC.

Як заявили офіційні особи Уганди, п'ятеро бойовиків проникли в гуртожиток середньої школи Лубіріха. Вони вбивали та калічили школярів за допомогою мачете, а згодом підпалили будівлю.

За словами місцевих мешканців, після нападу повстанці кинули бомбу на територію гуртожитку.

Крім того зазначається, що терористи викрали шістьох дітей та втекли на територію Конго. Влада Уганди звинуватила у нападі екстремістське угруповання «Альянс демократичних сил», яке пов'язують із терористами «Ісламська держава». Народні сили оборони Уганди (UPDF) розгорнули гелікоптери, щоб відстежити групу бойовиків над гірською місцевістю.

«Наші сили розпочали переслідування злочинців, щоб врятувати викрадених школярів та знищити цю групу», – запевнив речник оборони Уганди Фелікс Кулайгіє.

Зазначається, що це найбільш смертоносний напад в Уганді після двох вибухів у Кампалі у 2010 році, внаслідок яких загинули 76 людей. Відповідальність за них взяло на себе угруповання «Аш-Шабааб», що базується в Сомалі.

Нагадаємо, у Сомалі через вибух снаряда загинули щонайменше 25 дітей.

Також повідомлялося, що в Судані загинули понад 60 дітей, які через бойові дії опинилися у пастці.

Раніше в Індії перекинувся туристичний човен, загинули понад 20 людей, більшість з яких – школярі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: