Винищувачі НАТО тричі за вихідні перехоплювали літаки рф

Читать на русском
Поблизу повітряного простору НАТО винищувачі Фінляндії, Португалії, Румунії та Швеції перехопили російські літаки.

З Естонії, цими вихідними, для перехоплення російських літаків тричі піднімалися винищувачі Північноатлантичного альянсу.

Про це повідомляє пресслужба повітряного командування НАТО у Twitter.

Динаміка знищення російської авіації під час повномасштабної війниЯк ЗСУ знищували російські літаки та вертольоти протягом повномасштабної війни – динаміка по тижнях та місяцях.

Зазначається, що поблизу повітряного простору НАТО винищувачі Фінляндії, Португалії, Румунії та Швеції перехопили російські літаки.

«Вони супроводжували літаки, які не дотримувалися міжнародних норм безпеки польотів», - йдеться у повідомленні.

При цьому, деталі про перехоплені літаки країни-агресора в НАТО не уточнюють.

8 та 9 червня військово-повітряні сили Британії виявили у повітряному просторі альянсу російські літаки Іл-20, Су-27, Ан-12, Ан-72, Ту-22М і два Су-30. На їх перехоплення також були підняті реактивні літаки НАТО.

Нагадаємо, у травні країна-агресор стверджувала, що два американські стратегічні бомбардувальники наближалися до російського кордону над Балтійським морем. А у Пентагоні відповіли, що була «взаємодія» між двома бомбардувальниками B-1 і російськими літаками.

Раніше у квітні на території країн Балтії румунські винищувачі перехопили два російські літаки Су-27.

А 14 березня американські військові заявили, що літак рф збив розвідувальний БПЛА США MQ-9 Reaper над Чорним морем. У росії заперечують причетність свого винищувача Су-27, нібито дрон впав сам через різке маневрування.

У США заявили, що дані з БПЛА встигли видалити і, ймовірно, дістати його з моря вже не зможуть. У росії повідомляли, що спробують дістати уламки MQ-9 Reaper.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: