У низці областей оголошена повітряна тривога, у Дніпрі та Києві пролунали вибухи (доповнено)

Читать на русском
Відомо, що моніторингові групи інформують про загрозу ракетних атак, а також застосування супротивником ударних дронів.
t.me/alarmukraine

Вночі проти вівторка, 13 червня, у низці областей України пролунав сигнал повітряної тривоги. При цьому, у Дніпрі та області пролунали вибухи. Зокрема, відомо про сім потужних вибухів у Кривому Розі.

Відомо, що моніторингові групи інформують про пуск ракет з 9 російських стратегічних бомбардувальників ТУ-95МС, раніше піднятих у повітря з аеродрому «Оленья», а також застосування супротивником ударних дронів.

Станом на 02:30 тривога була оголошена в: Запорізькій області, Херсонській області, Донецькій області, Дніпропетровській області, Одеській області, Миколаївській області, Кіровоградській області, Сумській області, Полтавській області, Харківській області.

З якою частотою та інтенсивністю росія завдає масованих ударів по УкраїніРосія повернулася до практики регулярних масованих обстрілів України. Частота та інтенсивність атак із жовтня – на інфографіці.

Близько 02:50 тривоги також було оголошено у Києві та області. Також сигнали залунали у Житомирській, Вінницькій, Чернігівській та Житомирській областях.

При цьому, у цей час стало відомо про перші крилаті ракети у просторі України.

«У столиці оголошено повітряну тривогу! Прямуйте до укриття!», - йдеться в повідомленні Київської міської військової адміністрації в Telegram.

За інформацією моніторингових каналів, ракети рухались у напрямку Дніпропетровщини, однак змінили траєкторію у напрямку Кіровоградщини та Полтавщини.

Зазначається, що ворожі цілі маневрують. Ймовірно, це робиться з метою заплутування української ППО.

Станом на 3:00 повідомляється, що у Дніпрі та області було чути вибухи. Про їх причини та наслідки офіційної інформації поки не повідомлялося.

Крім того, моніторингові канали повідомдяють, що сили ППО працюють по разних областях. Зокрема, о 3:10 стало відомо, що на Харківщині лунають вибухи.

О 3:20 у Кривому Розі пролунали щонайменше сім потужних вибухів. Також Телеграм-канали повідомляють про вибух у Кропивницкому.

При цьому, станом на 3:40 вибухи сталися у столиці та Київській області. Ймовірно, йде робота ППО по ворожах ракетах.

Водночас, про підвищенну ракетну небезпеку повідомляють мешканців Хмельниччини, Вінничини та Черкащини, зокрема - Умані.

Нагадаємо, що російські окупаційні війська провели ротацію своїх кораблів у Чорному морі та вивели на бойове чергування один ракетоносій.

Також росія продовжує отримувати комплектуючі, необхідні для виробництва ракет, в обхід санкцій.

Раніше повідомлялося, що окупанти планують використати берегові ракетні комплекси для обстрілу України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: