Загарбники можуть здійснити теракти до «дня росії» на окупованих територіях

Читать на русском
Росіяни можуть здійснити провокації до дня росії на ТОТ. Мешканців закликають не долучатися до будь-яких масових акцій.
Getty Image

Росіяни можуть здійснити провокації до «дня росії» на ТОТ. Мешканців закликають не долучатися до будь-яких масових акцій.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Усіх мешканців на тимчасово окупованих територіях закликають не долучатися до будь-яких масових акцій, що проводитимуться окупантами з 11 до 12 червня. Існує загроза, що загарбники влаштують провокації.

«Влада рф до так званого дня росії планує провести святкові заходи з залученням великої кількості цивільного населення. Водночас посилюється ймовірність того, що окупаційна влада планує теракти в яких хоче звинуватити українські Сили оборони», – йдеться в повідомленні.

Підрив Каховської ГЕС доводить, що агресору не цікава кількість жертв цивільного населення, адже їх мета – спинити контрнаступ і, паралельно, звинуватити Україну в усіх своїх злочинах.

«Відповідно, на вказані дати варто залишатися вдома задля збереження життя та здоровʼя. Водночас рух спротиву продовжує фіксувати усіх колаборантів, що причетні до організації масових заходів окупанта з метою притягнення зрадників до відповідальності», – додають у повідомленні.

У суботу, 10 червня, Зеленський заявив, що в Україні ведуться контрнаступальні та оборонні операції, проте не уточнив на якому вони етапі.

Аналітики Інституту вивчення війни зазначали, що на заході Запорізької області українські сили досягли локальних успіхів під час контратак на південний захід і південний схід від Оріхова. Тим часом 11 червня українські бійці звільнили Благодатне на Донеччині.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: