На Таврійському напрямку Сили оборони знищили майже п’ять рот росіян

Читать на русском
На Таврійському напрямку українські захисники за минулу добу, 10 червня, ліквідували майже п’ять рот росіян.
Генштаб ЗСУ

На Таврійському напрямку українські захисники за минулу добу, 10 червня, ліквідували майже п’ять рот росіян.

Про це повідомив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» генерал Олександр Тарнавський у Telegram.

Захисники таврійського напрямку упевнено тримають оборону та продовжують нищити ворога. Протягом минулої доби росіяни 22 рази атакували українські позиції.

Тарнавський зауважив, що підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони таврійського напрямку протягом доби виконали 1520 вогневих завдань. Йдеться про контрбатарейну боротьбу і роботу по планових цілях, виявлених раніше. Відтак втрати ворога вбитими та пораненими склали майже п’ять рот.

Також українським військовим вдалося знищити чи пошкодили 68 одиниць військової техніки росіян. Зокрема 5 танків, 13 одиниць БМП, 4 ББМ, БТР, 2 МТЛБ, гаубиця 2С19 «Мста-С», 4 самохідні артилерійські установки «Акація», БпЛА «Орлан-10», БпЛА «Supercam», 4 гармати «Гіацинт-Б», РЕБ «Житель». Також були знищені три склади з боєприпасами ворога.

Нагадаємо, минулої доби, 10 червня, українські воїни ліквідували ще 980 окупантів. З початку повномасштабного вторгнення росія втратила близько 215 640 одиниць живої сили.

У Генштабі також повідомляли, що авіація сил оборони за минулу добу завдала 16 ударів по районах зосередження особового складу та 2 - по зенітно-ракетних комплексах противника. Також на фронті відбулося 35 бойових зіткнень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: