Зеленський у зверненні розповів про засідання Ставки та прокоментував повернення «скіфського золота»

Читать на русском
За словами глави держави, основна увага Ставки була приділена ситуації на передовій, а також питанням постачання та розподілу боєприпасів.
Фото: Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський провів засідання Ставки Верховного головнокомандувача.

Про це він розповів у вечірньому зверненні до нації.

За словами глави держави, основну увагу було приділено ситуації на передовій.

«Увага сконцентрована на всіх напрямках, де наші дії потрібні і де ворог може зазнати тих чи інших поразок. Наші оборонні дії, активні дії, наші здобутки на передовій», – заявив Зеленський.

Крім того, на Ставці порушувалися питання постачання та розподілу боєприпасів, а також посилення нашої артилерії та ППО.

Основне зі звернення глави держави:

  • Є дуже важливе рішення Верховного суду Нідерландів щодо колекції «скіфського золота». Колекції, яка зберігалася у нашому Криму, але яка поки що не може бути повернена до Криму з очевидної причини: її не можна віддавати окупанту. Подякував усім, хто боровся за таке рішення, нашій команді міністерства юстиції, яка працювала заради цього результату.

  • Є новий пакет оборонної підтримки від Сполучених Штатів на понад 2 мільярди доларів. Ракети для «Patriot» та інших систем ППО, посилення нашого захисту на землі, посилення міцності всіх наших воїнів.

  • Говорив сьогодні з прем'єр-міністрами Японії та Нідерландів. З прем'єром Японії обговорили підготовку Глобального саміту миру та конференцію в Японії щодо відновлення та трансформації нашої країни після бойових дій.

  • З прем'єр-міністром Нідерландів говорили про нашу подальшу оборонну співпрацю, скоординували наші позиції перед черговим «Рамштайном». Рухаємось крок за кроком у посиленні нашого повітряного щита. Обговорили коаліцію «Patriot», тренування наших пілотів.

  • Протягом дня отримував доповіді про рятувальну операцію у Херсонській та Миколаївській областях, про стан Каховського водосховища – фактично його залишків.

«Я дякую всім у світі, хто вже допомагає і хто запитує в України, як допомогти. Дякую всім, хто вже бере участь у рятувальній операції, хто так, як може, допомагає людям. Людям, тваринам, усьому живому. Дякую й усім, хто спонукає міжнародні організації, іноземних лідерів, інші держави бачити, що сталося, та називати речі своїми іменами. Російські терористи мають відповідати за все, що вони накоїли», – підсумував Зеленський.

Нагадаємо, вчора Зеленський відвідав постраждалу через прорив Каховської ГЕС Херсонську область. Там він провів нараду з ліквідації наслідків підриву греблі.

Раніше президент зізнався, що його шокувала реакція ООН та Червоного Хреста на підрив Каховської ГЕС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: