ВАКС знову продовжив обов'язки ексдиректора департаменту Нацполіції

Читать на русском
Антикорупційний суд вчергове підтримав прохання прокурора САП про продовження строку дії обов'язків, покладених на обвинуваченого.

Вищий антикорупційний суд продовжив до 6 серпня строк дії обов'язків, покладених на колишнього начальника департаменту вибухотехнічної служби Національної поліції Олександра Буханченка, якого САП обвинувачує в одержанні неправомірної вигоди від директора ТОВ «Інтертрейд-Україна Лімітед» Ігоря Лобка.

Таке рішення 5 червня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання прокурора про продовження строку дії обов'язків - задовольнити. Продовжити обвинуваченому (Олександру Буханченку – ред.) строк дії обов'язків, покладених ухвалою Вищого антикорупційного суду від 16 серпня 2022 року, до 6 серпня 2023 року», – йдеться в рішенні.

Він зобов'язаний: прибувати до суду за першою вимогою; повідомляти суд про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; утримуватися від спілкування з будь-яких питань із обвинуваченим Лобком та свідками, а також носити електронний браслет.

Як відомо, антикорупційний суд призначив до розгляду справу Буханченка.

Нагадаємо, САП скерувала до суду справу за обвинуваченням ексначальника департаменту вибухотехнічної служби Національної поліції Олександра Буханченка та директора ТОВ «Інтертрейд-Україна Лімітед» Ігоря Лобка. За версією обвинуваченням, Буханченко нібито одержав від Лобка 980 тисяч грн неправомірної вигоди за забезпечення закупівлі Головним управлінням Нацполіції в Луганській області вибухозахисного обладнання саме у цієї компанії.

Як повідомляють у прокуратурі, вказані кошти були одержані керівником департаменту на рахунки підконтрольного йому підприємства та у подальшому легалізовані через інші юридичні особи. Тож окрім отримання неправомірної вигоду Буханченку інкримінують і легалізацію коштів, одержаних злочинних шляхом.

За даними НАБУ, Лобко перерахував 980 тис. грн нібито за юридичні послуги (які насправді не надавалися) компанії, кінцевим бенефіціаром якої, як з’ясувало слідство, був на той момент Буханченко. Зазначений епізод – один із можливих злочинів із закупівель, здійснених Департаментом НПУ, які досліджують детективи НАБУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: