Суд призначив до розгляду справу експрокурора про 8 кг золота

Читать на русском
Антикорупційний суд завершив проведення підготовчого засідання за обвинуваченням колишнього працівника прокуратури.

Вищий антикорупційний суд призначив до розгляду по суті кримінальне провадження за обвинуваченням колишнього прокурора місцевої прокуратури Києва №1, а нині адвоката Костянтина Юсубова у заволодінні понад 8 кг золота.

Таке рішення 31 травня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Призначити у відкритому судовому засіданні судовий розгляд на підставі обвинувального акту у кримінальному проваджені, внесеному 27.10.2020 до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 62020100000002168, за обвинуваченням (Костянтина Юсубова – ред.) у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України, на 15:30 07 червня 2023 року», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, у листопаді 2022 року у ВАКС розпочався розгляд справи експрокурора Костянтина Юсубова. За версією обвинувачення, наприкінці 2019 – початку 2020 року він на підставі наказу про відрядження здійснював повноваження у кримінальному провадженні у складі групи прокурорів Генеральної прокуратури України. Користуючись повноваженнями прокурора у справі особа вирішила заволодіти майном, що було попередньо вилучено ним під час обшуку.

З метою створення видимості законності своїх дій прокурор підробив процесуальні документи у кримінальному провадженні щодо походження майна та у подальшому, маючи до нього доступ, незаконно заволодів золотом вагою понад 8 кг та вартістю понад 11 млн грн. За даними слідства, обшук проводився в сейфі вже померлої особи.

У грудні 2022 року справу закривали, проте Апеляційна палата це рішення скасувала.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: