«Звучить як план росії»: Резніков розкритикував «мирну ініціативу» Індонезії

Читать на русском
Глава Міноборони також заявив, що зараз є багато охочих організувати мирні переговори між Україною та росією, тоді як українці потребують інструментів, які дозволять закінчити цю війну.
Фото: Bloomberg

Міністр оборони Олексій Резніков відреагував на так званий мирний план, представлений Індонезією на саміті безпеки в Сінгапурі.

Слова глави українського оборонного відомства передає портал SCMP.

Зеленський назвав причину, через яку Україна ще не затвердила дату мирного самітуЗа словами глави держави, наразі ведеться робота щодо запрошення на саміт якомога більшої кількості країн.

Резніков назвав ініціативи Індонезії «дивним планом», який із ним ніхто не обговорював.

«Я постараюся бути чемним. Це звучить як план росії, а не Індонезії», - зазначив глава Міноборони.

Він також заявив, що зараз є багато охочих організувати «мирні переговори між Україною та Росією», тоді як українці потребують «інструментів, щоб закінчити цю війну».

Нагадаємо, «мирний план» Індонезії передбачає негайне припинення вогню та створення демілітаризованої зони, а також проведення на «спірних територіях» референдуму, щоб «визначити волю мешканців».

У МЗС вже подякували Індонезії за увагу до врегулювання війни та наголосили, що між Україною та росією немає спірних територій, щоб проводити там референдуми, а окупація частини нашої держави є фактом, зафіксованим в офіційних документах ООН.

Раніше у МЗС назвали умови, за яких Україна обговорить мирні ініціативи інших держав.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: