Сили оборони відбили всі 16 атак з боку російських військ

Читать на русском
У суботу, 3 червня, Сили оборони відбили всі 16 атак з боку російських військ. Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на спробах повної окупації Луганської та Донецької областей.
Генштаб ЗСУ

У суботу, 3 червня, Сили оборони відбили всі 16 атак з боку російських військ. Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на спробах повної окупації Луганської та Донецької областей.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у Facebook.

Відомо, що протягом доби ворог завдав 19 авіаційних ударів та здійснив понад 10 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань не виявлено.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник продовжує зберігати військову присутність у прикордонних з Україною районах.

На Куп’янському напрямку протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії поблизу Новоселівського Луганської області. Росіяни завдали авіаційного удару в районі Сергіївки Донецької області. А також використовували протягом дня артилерію та міномети.

На Лиманському напрямку протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії в районі Білогорівка Луганської області та Спірне Донецької області.

На Бахмутському напрямку противник вів наступальні дії в районі Іванівське, успіху не мав. Завдав авіаційних ударів в районах Курдюмівка та Біла Гора Донецької області. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали також міста і села в області.

На Авдіївському напрямку противник наступальних дій не проводив. Здійснив артилерійські обстріли по населених пунктах Донецької області.

На Мар’їнському напрямку цієї доби противник вів наступальні дії в районі міста Мар’їнка, проте наші захисники відбили усі 9 атак противника. Також були безуспішні наступальні дії в районі Олександрівки Донецької області.

На Шахтарському напрямку ворог завдав авіаційних ударів, а також здійснив обстріли населених пунктів Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії.

Відзначимо, що українська авіація за добу завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу. Також було знищено 3 ворожих розвідувальних БпЛА.

Нагадаємо, у суботу, 3 червня, в тимчасово окупованих Бердянську та Мелітополі пролунали гучні вибухи.

Також вибухи пролунали у суботу, 3 червня, на тимчасово захопленій території Запорізької області. Бавовну зафіксували на залізниці, яку росіяни використовують для власних потреб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: