Пропаганда рф запустила фейк про «поранення» Залужного, в РНБО відреагували

Читать на русском
Окупанти стверджують, що Головнокомандувач ЗСУ нібито отримав травму голови та осколкові поранення. Данілов нагадав росіянам, що Залужний сьогодні взяв участь у засіданні Ставки Верховного головнокомандувача.
Фото: Генштаб ВСУ

Російські пропагандисти вигадали фейк про Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. За версією рашистів, український генерал нібито отримав поранення на початку травня.

Про це заявляють російські ЗМІ, зокрема РИА Новости.

Окупанти стверджують, що Залужний «зазнав травми голови та осколкових поранень» внаслідок ракетного удару рашистів по одному з об'єктів у Херсонській області.

Більше того, за версією розпропаганди, Головнокомандувачу ЗСУ «зробили трепанацію черепа», і тепер він «не зможе виконувати свою роботу».

На ці чутки вже відреагував секретар РНБО Олексій Данілов.

Він нагадав росіянам, що Залужний, якого було нібито поранено, сьогодні взяв участь у засіданні Ставки Верховного головнокомандувача.

А заступник міністра оборони Ганна Маляр раніше заявила, що фейки окупантів про Залужного – це спроба деморалізувати оборонців на Бахмутському напрямі.

«Росіяни запустили інформаційну хвилю про нібито зникнення нашого головнокомандувача Валерія Федоровича Залужного. Головком на місці. Робить свою роботу. Щойно спілкувалися», – зазначила Маляр.

Нагадаємо, останнім часом росія активізувала вкиди про нібито ліквідацію командувачів ЗСУ. Зокрема, на початку травня засновник «Вагнера» Євген Пригожин заявив, що окупанти нібито знищили під Бахмутом бронеавтомобіль, в якому, ймовірно, був командувач Силами територіальної оборони України Ігор Танцюра. У теробороні повідомили, що ці заяви зовсім не відповідають дійсності.

Раніше Маляр пояснила, навіщо росіяни почали розповсюджувати фейки щодо ліквідації військового командування Сил оборони.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: