На Бахмутському напрямку росіяни збільшили кількість атак – Жорін

Читать на русском
Біля Бахмута підрозділи росії намагаються стримати ЗСУ ударами з артилерії та авіації, в цей час українські захисники створюють умови для просування, розповів майор ЗСУ Максим Жорін.
Фото ілюстративного характеру. Українські військові стріляють із гармати біля Бахмута на Донеччині, Україна. 15 травня 2023 року.Фото: Libkos / AP Photo / East News

На Бахмутському напрямку збільшилась кількість артилерійських та авіаційних ударів росіян по позиціях українських захисників.

Про це написав колишній командир полку «Азов», майор ЗСУ Максим Жорін в Telegram.

За його словами, ворог дуже активно працює в небі, за рахунок чого коригує свою артилерію, яка практично весь час б’є по позиціях ЗСУ.

«Це зараз і є основна тактика підрозділів рф, що прийшли на заміну: використовуючи божевільну кількість артилерійського та авіаційного БК вони намагаються нас стримати, а в цей час будувати оборону», – зазначив військовослужбовець.

Також Жорін зауважив, що ворог вміє «дуже швидко окопуватись».

«Ну а ми працюємо над створенням таких умов, в яких наша бригада буде просуватись далі», – наголосив він.

Нагадаємо, 1 червня командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський підтвердив, що російські війська перейшли до оборонних дій на Бахмутському напрямку.

Водночас, представник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Черевий заявив, що активність російських військ на Бахмутському напрямку зменшилася.

Раніше Сирський показав на відео просування ЗСУ під Бахмутом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: