Кличко розповів, чи дорожчатиме проїзд у громадському транспорті Києва до кінця війни

Читать на русском
Кличко заявив, що вартість проїзду в громадському транспорті Києва до кінця війни з Росією не зміниться.
kyivcity.gov.ua

Вартість проїзду в громадському транспорті Києва до кінця війни з Росією не зміниться.

Про це міський голова Віталій Кличко заявив в інтерв'ю телеканалу «Київ».

«Транспорт у місті Києві дотаційний, тому що собівартість проїзду понад 20 грн. Він залишається найнижчим у країні і не тільки, якщо ми говоримо про Європу. Але враховуючи складну ситуацію економічну, складну ситуацію з бюджетом людей ми не плануємо найближчим часом, до закінчення військових дій, підвищувати вартість», – заявив він.

Проте у майбутньому ціни таки зростуть, адже транспорт потребуватиме ремонту.

Мер також зазначив, що вважає одним з головних завдань зміну старих маршруток на новий сучасний громадський транспорт, що відповідатиме стандартам сучасної європейської столиці.

«Маршрутки виконують свою функцію з перевезення великої кількості людей, але наші вимоги зараз полягають в тому, що перевізники переходили на маршрутки, не старші за 10 років, щоб там обов'язково були валідатори, камери спостереження», – додав Кличко.

Нагадаємо, з 22 травня наземний громадський транспорт Києва у разі оголошення повітряної тривоги довозить пасажирів до найближчого укриття.

Раніше також повідомляли, що у міській адміністрації Києва наразі не обговорюється питання підвищення тарифів на проїзд у метро.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: