У Повітряних силах розповіли подробиці відбиття атаки дронів на Київ

Читать на русском
Під час масованої атаки рф в ніч на 28 травня до збиття БПЛА була залучена авіація та катер у Київському водосховищі.
Ілюстративне фотоdefence-ua.com

Під час масованої нічної атаки росіян «Шахедами» по столиці, до збиття БПЛА була залучена авіація та катер у Київському водосховищі.

Про це речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат повідомляє в ефірі «Київ 24», а також пише пресслужба Військово-морських сил ЗСУ у Facebook.

Як він зазначив, на жаль, поки що українські Міг-29 й Су-27 не можуть гарантувати стовідсотковий захист.

«Авіація, яку ми залучаємо до збиття, зокрема, до БПЛА, не є такою ефективно, як нам цього б хотілось. Якби в нас був F-16, безумовно цей літак зі своїм потужним радаром й озброєнням, міг би 100-% реалізовувати свої завдання в небі», - пояснив Ігнат.

Повітряні атаки на столицю: як росія в травні била по Києву ракетами та дронамиКиїв із початку травня пережив уже вісім повітряних атак росіян. Подробиці – на інфографіці.

Згідно зі словами речника Повітряних сил ЗСУ, українські льотчики перебувають на усіх оперативних аеродромах країни. При цьому, авіація може застосовуватись в тих районах, які, наприклад, містять менше засобів ППО.

«В одному місці працює ППО, в іншому - мобільні групи. Ті райони де менше засобів ППО, можуть працювати винищувачі. Вони можуть оперативно злітати, швидко реагувати й знищувати БПЛА», - пояснив речник.

Водночас, один із ударних безпілотників ворога Shahed під час масованої атаки рф було збито в акваторії Київського водосховища.

«28 травня під час ракетної небезпеки один із артилерійських катерів річкової флотилії Військово-морських сил, в акваторії Київського водосховища виявив БПЛА. Рішучими та впевненими діями особового складу артилерійського катера Шахед-136 було знищено», - повідомили ВМС ЗСУ.

Нагадаємо, що у Київській міській військовій адміністрації повідомляли, що цієї ночі росіяни здійснили чотирнадцяту повітряну атаку на столицю з початку травня. Повітряні сили знищили понад 40 ворожих безпілотників. Проте в результаті падіння уламків загинула людина.

Загалом ворог випустив по Україні 54 «Шахеди». Українська протиповітряна оборона збила 52 ворожих безпілотників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: