Рада ЄС продовжила дію економічного безвізу з Україною

Читать на русском
Рада Євросоюзу ухвалила постанову, яка продовжує призупинення всіх мит, квот і заходів торгового захисту на український експорт в ЄС до червня 2024 року.
Фото: cdn.trend.az

У четвер, 25 травня, Рада Євросоюзу ухвалила постанову, яка продовжує призупинення всіх мит, квот і заходів торгового захисту на український експорт до ЄС ще на рік, до червня 2024 року.

Про це повідомляє пресслужба Євроради.

Як змінювалася вартість експорту української аграрної продукції до ЄвросоюзуВартість експорту сільгосппродукції з України до Євросоюзу до та після запровадження пільгового режиму – на інфографіці.

Зазначається, що ці заходи допоможуть Україні зберегти стабільність торговельних відносин з ЄС і підтримувати економіку в дуже складних умовах. У поєднанні зі значною військовою, фінансовою та гуманітарною підтримкою це має вирішальне значення для допомоги Україні в її довгостроковому відновленні.

«Відновлюючи ці заходи, ЄС продовжує демонструвати свою непохитну політичну та економічну підтримку України, яка все ще стикається з неспровокованою та невиправданою військовою агресією росії», – йдеться у повідомленні.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль подякував партнерам за це рішення.

«Вдячні європейським партнерам за ухвалене рішення, яке допоможе українському бізнесу та українській економіці в надскладних воєнних умовах», – написав він у Telegram.

Нагадаємо, 9 травня Європейський парламент продовжив для України дію нульового мита на товари.

Попередню постанову, що дозволяє тимчасову лібералізацію торгівлі та інші торгові поступки щодо деяких українських товарів, Рада Євросоюзу прийняла у травні 2022 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: