Європейський офіс ВООЗ у Москві закриють та перенесуть до іншої країни

Читать на русском
Закриття офісу в москві є першим успішним прикладом виходу представництва міжнародної організації з рф.
Фото: Уніан

Європейський офіс ВООЗ із профілактики та боротьби з неінфекційними захворюваннями у Москві буде закритий, а його функції буде перенесено до Копенгагена.

Про це повідомив глава МОЗ України Віктор Ляшко.

Він зазначив, що за відповідне рішення 15 травня проголосувала абсолютна більшість держав-членів під час спеціальної сесії Європейського регіонального комітету Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Ляшко наголосив, що цей процес Україна ініціювала ще у травні минулого року.

«Хочу подякувати партнерам за політичну і фінансову підтримку. Окрема подяка урядам країн, які підтвердили свої фінансові внески, завдяки чому було досягнуто повного фінансування офісу в Копенгагені на два наступні роки», – йдеться у повідомленні.

Глава МОЗ також додав, що росія намагалася затягувати процес через маніпуляції та коаліції із залежними від нею країнами

«Закриття офісу в москві є першим успішним прикладом виходу представництва міжнародної організації з рф», – підсумував Ляшко.

Нагадаємо, 10 травня 2022 року Європейські члени Всесвітньої організації охорони здоров'я провели засідання, на якому було розглянуто вплив російського вторгнення на систему охорони здоров'я України. Крім того, було прийнято резолюцію, яка закликає ВООЗ розглянути питання про перенесення регіонального офісу з Москви.

Міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко ще наприкінці лютого 2022 року закликав ВООЗ припинити співпрацю з росією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: