Росіяни поширюють фейк про ураження цілей ЗСУ внаслідок нічної атаки

Читать на русском
Росіяни поширюють фейк, що нібито після останнього ракетного обстрілу вони уразили 140 цілей Збройних сил України.
Укрінформ

Росіяни поширюють фейк, що нібито після останнього ракетного обстрілу вони уразили 140 цілей Збройних сил України.

Про це у Телеграмі поінформувала пресслужба Центру протидії дезінформації при РНБО України.

Масовані обстріли України: як змінювалася кількість випущених росією ракетСьогодні росія запустила по Україні 23 ракети, а раніше в одному залпі було по 70-80. Як змінювалася кількість – на інфографіці.

«У ніч з 30 квітня на 1 травня росія вкотре влаштувала ракетний терор, випустивши по території України 18 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555. Силами протиповітряної оборони було збито 15 ракет із 18. Після ракетного терору країна-агресор зухвало заявила, що в результаті «удару відплати» було «уражено 140 цілей ЗСУ». Такі заяви не відповідають дійсності», – йдеться в повідомленні.

Зокрема, у Центрі відзначають, аби вразити скільки цілей, потрібно мати на борту стратегічних літаків більше як 100 ракет. Росія наразі не виготовляє літаки, а лише ремонтує одні за рахунок інших. Наявна авіація окупантів наразі може нести лише 2-3 ракети.

Також наголошують, що росіяни вкотре намагаються виставити себе жертвою, на яку напали, тому вони змушені захищатися.

«Це є грубою маніпуляцією. Адже саме росія напала на Україну та свідомо вчиняє геноцид українського народу, обстрілюючи житлові будинки та обʼєкти цивільної інфраструктури», – додали у пресслужбі.

Нагадаємо, вночі у понеділок, 1 травня, по всій території Україні оголосили масштабну повітряну тривогу. Вона почала ширитися після 3-ї години ночі. Окупанти атакували з літаків стратегічної авіації, загалом випустивши 18 крилатих ракет.

У столиці усі ворожі цілі знищили сили ППО. Тоді як через ракетний удар по Павлоградському району Дніпропетровської області постраждали 34 людини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: