ЗСУ за добу відбили 36 атак російських військ

Читать на русском
Окупанти вели наступ у районі Масютівки, Новоселівського, Невського, Іванівського. Тривають бої за Бахмут та Мар'їнку.
Фото: Командування Об'єднаних Сил ЗСУ

Українські військові відбили 36 атак російських окупантів на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках.

Про це повідомляє Генштаб у ранковому зведенні.

Україна хоче до зими повністю завершити війну – ДаніловДанілов заявив, що Україна хоче до зими повністю завершити війну. План, як і раніше, полягає в тому, щоб повернути всі захоплені території.

Минулої доби противник завдав 15 ракетних ударів, 42 авіаційних удари і здійснив 101 обстріл з реактивних систем залпового вогню.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без істотних змін, ознак формування наступальних ворожих угруповань не виявлено.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник продовжує зберігати військову присутність у прикордонних з Україною районах.

На Куп'янському напрямку ворог вів безуспішні наступальні дії в районах Масютівки та Новоселівського.

На Лиманському напрямі протягом минулої доби окупанти вели наступальні дії у районі Невського Луганської області.

На Бахмутському напрямі, крім Бахмута, російські війська вели безуспішні наступальні дії у напрямі Івановського.

На Авдіївському та Шахтарському напрямах противник наступальних дій не вів.

На Мар'їнському напрямі українські військові відбили численні атаки противника в районі міста Мар'їнка.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії.

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 20 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки супротивника, 8 з них – по зенітно-ракетних комплексах. Також було знищено 2 ворожі розвідувальні БПЛА.

Підрозділи ракетних військ та артилерії вразили пункт управління, 6 районів зосередження живої сили, 2 склади боєприпасів, 2 склади паливно-мастильних матеріалів, артилерійський підрозділ на вогневій позиції, 2 засоби протиповітряної оборони та ще 2 важливі цілі противника.

Нагадаємо, за останній місяць російська армія збільшила кількість обстрілів Харківської, Чернігівської та Сумської областей.

У Міноборони напередодні повідомили, що ЗСУ змогли утримати звільнені 20 квадратних кілометрів на Бахмутському напрямку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: