Зеленський у зверненні заявив, що бригади оборони виконали свої стратегічні завдання

Читать на русском
Президент України провів засідання військового кабінету. Серед іншого, члени кабінету обговорювали успіхи та плани Сил оборони.
Фото: Офіс президента України

У четвер, 18 травня, президент України Володимир Зеленський провів засідання військового кабінету. У ньому взяли участь представники розвідки та військового керівництва.

Про підсумки засідання глава держави розповів у вечірньому зверненні до нації.

Серед іншого, члени кабінету обговорювали успіхи та плани Сил оборони.

«Перше: бригади оборони – молодці, головні стратегічні завдання виконали, деталі зараз не на часі повідомляти. Друге: бригади наступу – молодці, готуємось, без деталей. Третє: щодо захисту громадянських громадян – Повітряні сили – молодці, тут із деталями. Наші пріоритети – додаткові системи ППО, додаткові ракети, навчання та літаки, далекобійна зброя. Це буде», – завірив Зеленський.

Головне із звернення українського лідера:

  • Провів ґрунтовну нараду з нашими міжнародниками – командою Офісу. Є завдання – утримати динаміку міжнародної підтримки та комунікації заради України, яка була досягнута у першій половині травня, а також цих тижнів. Впевнений: виконаємо це завдання.

  • Мав честь відвідати офіс Кримської платформи та зустрітися з лідером кримськотатарського народу Мустафою Джемільовим, представниками Меджлісу та кримськотатарської спільноти. Радий бачити, що Кримська платформа ефективно спрямовує загальну силу всієї нашої держави та кримськотатарського народу.

  • І ще одне. Сьогодні багато українців та українок були у вишиванках. Це важливо пам'ятати, яке багатство нас усіх об'єднує. Україна – різноманітна, і в тому – наша сила, це було видно протягом дня у різних орнаментах вишиванок.

  • Також президент нагадав про полонених українців, репресованих на окупованих територіях. Про тих, хто перебуває в окупованих містах та громадах та чекає на повернення нашого прапора нашої держави. Зеленський заявив, що Україна має звільнити всіх своїх людей та всю землю з російської неволі.

Нагадаємо, сьогодні Зеленський затвердив склад ради з питань деокупації Криму, а також запропонував створити меморіал, який нагадуватиме про злочини проти кримських татар.

Раніше повідомлялося, що президент приєднається до зустрічі G7 у режимі телеконференції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: