ВАКС не повернув обвинувальний акт у справі оперативника СБУ

Читать на русском
Антикорупційний суд не побачив підстав для повернення прокурору обвинувального акту стосовно оперативника спецслужби.

Вищий антикорупційний суд відмовився повертати прокурору Спеціалізованої антикорупційної прокуратури обвинувальний акт стосовно оперативного співробітника департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки Служби безпеки України Сергія Щербаковського.

Таке рішення 8 травня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«У задоволенні клопотань захисника та обвинуваченого (Сергія Щербаковського – ред.) про повернення обвинувального акту прокурору відмовити. Ухвала набирає законної сили з моменту її постановлення і оскарженню не підлягає», – йдеться в рішенні.

Як відомо, антикорупційний суд заарештував Щербаковського з альтернативою майже 1,98 млн грн. У зв'язку з внесенням застави на оперативника СБУ поклали такі обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися із міста Києва без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; утримуватись від спілкування із низкою осіб і здати на зберігання закордонні паспорти. Дію всіх цих обов'язків продовжував суд.

Нагадаємо, 26 липня 2022 року НАБУ і САП затримали оперативного співробітника департаменту СБУ Сергія Щербаковського «на гарячому». За версією слідства, він вимагав та одержав 60 тисяч доларів за нібито сприяння у повернені техніки, вилученої в рамках розслідування викрадення електроенергії на сході України, а також не перешкоджання у веденні бізнесу. Техніку вилучили минулого тижня і вже незабаром підприємцю-власнику техніки зробили «пропозицію», про яку той повідомив НАБУ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: