Відкритий конкурс на посади послів: Кулеба підбив проміжні підсумки

Читать на русском
За словами Кулеби, заявки подавали як діючі та колишні дипломати, так і студенти. Сумарно міністерство отримало понад 1000 звернень від претендентів.
Фото: УНІАН

Міністерство закордонних справ отримало понад тисячу заявок на участь у відкритому конкурсі на посади послів України.

Про це у своєму Facebook-акаунті написав глава зовнішньополітичного відомства Дмитро Кулеба.

В яких країнах немає посла УкраїниУкраїнського посла немає у понад сотні країн світу. Повний список країн – на інфографіці Слово і діло.

За його словами, заявки подавали як діючі та колишні дипломати, так і студенти та медики.

«Інтерес виявився шаленим. За цей час ми отримали та опрацювали 1038 (!) звернень. 75 діючих та колишніх дипломатів. 126 науковців та викладачів. 387 підприємців та представників ділових кіл. 56 держслужбовців та працівників державних підприємств. 77 кандидатів із сектору безпеки та оборони. 38 представників громадянського суспільства. 44 юристи. Медійники, студенти, медики, місцеві депутати та багато інших категорій», – розповів міністр.

Представники МЗС одразу відсіяли тих, хто не відповідає рівню професійних вимог.

«Люди подали заявки «по приколу» або, скажімо так, вкрай переоцінивши себе. Але таких є меншість від загальної цифри», – зазначив Кулеба.

Він додав, що майже 30 «найсильніших кандидатів» уже проходять тести та отримують запрошення на співбесіду від HR-служби МЗС.

«Тих, хто пройде цей етап, чекає перевірка та співбесіда зі мною. Після цього я сформую фінальний список кандидатів та запропоную Президенту розглянути ці кандидатури. Якщо з тисячі заявок ми знайдемо понад 50 нових мотивованих дипломатів від посла і нижче по вертикалі, цю революцію слід розпочинати», – резюмував глава МЗС.

Нагадаємо, про старт програми було оголошено у середині березня. Міністерство шукає кандидатів у посли до 21 країни Європи, Латинської Америки, Африки, Близького Сходу, Південного Кавказу та Південно-Східної Азії.

Раніше Дмитро Кулеба розповів, чим займеться після перемоги України над росією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: