Україна та рф почали здійснювати візити до місць утримання цивільних осіб

Читать на русском
23 квітня росіяни відвідали українських громадян у місцях несвободи в Луганській області, усього 17 осіб.
Скріншот

Україна та росія розпочали спільну діяльність щодо моніторингових візитів місць утримання цивільних осіб з обох сторін та передачі їм наборів речей первинної необхідності.

Про це повідомив Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець.

Він зазначив, що 23 квітня росіяни відвідали українських громадян у місцях несвободи в Луганській області, усього 17 осіб.

«Представники Офісу Уповноваженого ВР України з прав людини здійснили візит 3 травня цього року разом із ГО «Надія» та передали попередньо погоджений склад речей первинної необхідності 17-ом обвинуваченим, що утримуються на території України», – йдеться у повідомленні.

Омбудсман наголосив, що на підтвердження дійсності вказаних моніторингових візитів обидві сторони обмінялися списками зазначених осіб та відео, які засвідчують факт спілкування. Про візит повідомили родичів утримуваних українських в’язнів.

«Сподіваємося, що розпочата практика призведе до розблокування процедури звільнення цивільних заручників та засуджених осіб, з тим, щоб якнайшвидше їх вдалося повернути додому», – підсумував Лубінець.

Нагадаємо, станом на 24 квітня з російського полону вже звільнено 2238 осіб, із яких 140 - цивільні.

А близько 20% повернутих з полону українців вважалися зниклими безвісти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: