На Донеччині затримали агентку «вагнерівців»

Читать на русском
Жителька Бахмутського району збирала для ворога інформацію про місця розташування вогневих позицій та маршрути переміщення українських військ поблизу райцентру.
Служба безпеки України

На Донеччині спецслужби затримали двох ворожих інформаторок, одна з них працювала на «вагнерівців», які штурмують Бахмут.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Зазначається, що жителька Бахмутського району збирала для ворога інформацію про місця розташування вогневих позицій та маршрути переміщення українських військ поблизу райцентру.

«За оперативними даними, отримані відомості вона надсилала бойовикам ПВК «Вагнер» через своїх знайомих, які проживають в росії», – йдеться у повідомленні.

У Службі безпеки додають, що для комунікації використовувала месенджер Телеграм, а розвіддані переправляла у вигляді аудіоповідомлень та міток на електронних картах.

Крім того, ще однією зловмисницею виявилась жителька Слов’янська, яка перебувала на прямому «зв’язку» з кулеметником окупаційного угруповання рф на східному фронті.

«Жінка «познайомилась» з росіянином через заборонену російську соцмережу «Однокласники». За його вказівкою вона передавала загарбникам дані про пересування підрозділів Сил оборони поблизу міста», - розповідають в СБУ.

Також вона надала агресору координати місцевої поліклініки та однієї із шкіл.

Обох фігуранток було затримано під час виконання ними ворожих завдань. Згодом їм повідомили їм про підозру у вчиненні злочинів. Наразі затримані перебувають під вартою.

Раніше у Херсонській області СБУ вдалося викрити та затримати батька та сина, які під час окупації регіону підтримали росіян.

А на початку травня військова контррозвідка Служби безпеки під час багатоетапної спецоперації на Миколаївщині затримала російського «крота», який шпигував за бойовою авіацією ЗСУ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: