Білорусь провела ротацію військ на кордоні з Україною

Читать на русском
У суботу, 6 травня, стало відомо, що Білорусь провела чергову ротацію військ, які перебувають біля кордону з Україною.
Белорусский Гаюн

У суботу, 6 травня, стало відомо, що Білорусь провела чергову ротацію військ, які перебувають біля кордону з Україною.

Про це повідомляє моніторингова група «Беларускі Гаюн».

Ротація могла здійснюватися з 28 квітня до 3 травня. Наразі біля кордону з Україною знаходяться підрозділи 103 повітряно-десантної бригади Білорусі, які виконують завдання з посилення охорони державного кордону.

Лукашенко на службі у путіна: як змінювалася позиція білоруського диктатора щодо війниЩо Лукашенко говорив про участь Білорусі у війні проти України – на інфографіці. В 2014 році він обіцяв, що Україні з території Білорусі ніхто не загрожуватиме.

«Беларускі Гаюн» опублікували хронологію переміщень військових:

  • 28 квітня у Новобілицькому районі Гомеля було помічено ешелон з технікою. Ешелон рухався у південному напрямку.
  • 3 травня на станції Зябрівка (Гомельський район) фіксувалося формування ешелону із технікою. Усього на станції було помічено понад 20 БТР-70МБ1/80.
  • 4 травня на станції Орша-Східна помічено ешелон із технікою. У складі: 5 пасажирських вагонів (близько 270 осіб), понад 20 БТР-70МБ1/80, вантажні автомобілі. На техніку були розпізнавальні знаки у вигляді червоного квадрата.
  • 5 травня у Вітебську помітили колону військової техніки у складі: близько 20 БТР-70МБ1/80,1 МАЗ (тент) та 2 бензовози.
  • 5 травня на станції Вітебськ проходило розвантаження ешелону з військовою технікою. Серед техніки помічені вантажні автомобілі МАЗ та ЗІЛ-131. Машини були без реєстраційних номерів.

Зауважують, що у середньому підрозділи білоруських військ перебувають у прикордонних районах по 2-2,5 місяці, після чого відбувається їхня ротація. Попередній раз переміщення військових було зафіксовано у лютому цього року.

Нагадаємо, у вівторок, 2 травня, білоруський диктатор Олександр Лукашенко зібрав нараду з силовиками нібито через загострення ситуації на кордоні.

5 травня стало відомом, що влада Білорусі запровадила тимчасовий прикордонний паспортний контроль на кордоні з росією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: