ВАКС вчергове продовжив розслідування справи експосадовця Волинської ОВА

Читать на русском
Антикорупційний суд знову задовольнив частково клопотання детектива НАБУ про продовження строку розслідування справи.
Валентин Сушик

Вищий антикорупційний суд продовжив до 2 червня строк розслідування кримінального провадження за підозрою начальника управління з питань оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Волинської обласної державної адміністрації Валентина Сушика у закупівлі неякісних бронежилетів та шоломів на 33,9 млн грн.

Таке рішення 26 квітня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Продовжити строк досудового розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 22022030000000061 від 20.04.2022, за підозрою (Валентина Сушика – ред.) у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, та (Дмитра Нестерука – ред.) у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, а також за фактом злочину, передбаченого ч. 2 ст. 113 КК України, до десяти місяців, тобто до 02.06.2023», – йдеться в рішенні.

Раніше ВАКС відмовився заарештувати посадовця Волинської ОВА Сушика і відпустив його під заставу з покладанням обов'язків.

Нагадаємо, за версією слідства, Сушик, будучи службовою особою органу владних повноважень, ухвалив рішення діяти всупереч положенням нормативних актів під час закупівлі військової амуніції і використати кошти обласного бюджету, досягнувши попередніх усних домовленостей зі службовими особами ТОВ «БК «КБР». Домовленість була про надання компанії переваг в освоєнні коштів обласного бюджету та укладення договорів із закупівлі необхідного спорядження (засобів захисту) військовій частині як єдиного виконавця без дотримання принципів здійснення публічних закупівель.

Підозрюваний вирішив закупити каски і бронежилети у компанії ТОВ «БК КБР» за договором, до якого свідомо не було внесено обов'язкових для таких договорів умов щодо якості військової амуніції. Цим Сушик фактично допустив можливість закупівлі у ТОВ «БК «КБР» захисних жилетів в кількості 884 одиниць та бойових шоломів wz.2005 в кількості 846 одиниць, які не відповідають 4 класу захисту згідно ДСТУ 8782:2018 та 1 класу захисту згідно ДСТУ 8835:2019. Таким чином, було розтрачено 33 899 404 грн. Другим підозрюваним у справі є директор ТОВ «БК «КБР» Дмитро Нестерук. Він перебуває в розшуку.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: