Коронація Чарльза III: Кулеба повідомив, чи будуть присутні представники України

Читать на русском
Україну на коронації Чарльза III представлятиме високоповажна делегація, сказав Дмитро Кулеба, зберігши інтригу.
Фото: УНІАН

На коронації Чарльза ІІІ, яка відбудеться в Лондоні 6 травня, буде присутня українська делегація. Але міністр закордонних справ Дмитро Кулеба відмовився розповісти, хто увійде до її складу.

Перша за 70 років церемонія: якою буде коронація Чарльза ІІІКоронація Чарльза ІІІ відбудеться у Вестмінстерському абатстві у Лондоні 6 травня. Подробиці церемонії – на інфографіці.

«Буде високоповажна українська делегація. Все буде красиво, представницьки та на рівні. Збережу інтригу для світських хронік», – сказав Кулеба в ефірі програми «Сніданок з 1+1».

На запитання, чи Україна буде представлена «високою» особою, він відповів: «З точки зору зросту, так. Але статус також високий».

Нагадаємо, у суботу у Вестмінстерському абатстві в Лондоні відбудеться коронація короля Чарльза ІІІ.

За інформацією ЗМІ, церемонію відвідають понад 2,2 тисячі людей. Крім членів британської королівської родини, там будуть іноземні монархи, прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак, члени його кабміну та пери Палати Лордів. Окрім того, будуть і експрем'єри.

Зі світових лідерів, за попередньою інформацією, на коронацію приїдуть президент Франції Емманюель Макрон, президент Польщі Анджей Дуда, голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн. А замість президента США Джо Байдена буде його дружина Джилл.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: