У США відсторонили двох командирів Нацгвардії через витік секретних документів

Читать на русском
Крім того, департамент ВПС тимчасово позбавив цих осіб доступу до секретних систем та інформації.
Getty Images

Військово-повітряні сили США відсторонили двох командирів підрозділу Національної гвардії, де служив Джек Тейшейра, обвинувачений у витоку секретної інформації.

Про це повідомив представник ВПС США, пише Reuters.

Зазначається, що було відсторонено командира операції та командира загону 102-го розвідувального крила, де служив Тейшейра. Проте повітряні сили не назвали імена командирів.

«Це означає, що як оперативний командир ескадрильї, так і адміністративний командир федеральних наказів були відсторонені від виконання обов’язків до завершення розслідування Департаменту генерального інспектора ВПС», - сказав речник.

Крім того, департамент ВПС тимчасово позбавив цих осіб доступу до секретних систем та інформації.

Нагадаємо, скандал із витоком даних Пентагону розгорівся 6 квітня. Документи, серед іншого, деталізували плани США та НАТО щодо розвитку української армії перед запланованим контрнаступом.

Крім того, у документах нібито перераховані чотири події, які можуть кардинально вплинути на перебіг війни росії проти України.

Суд Бостона висунув офіційні звинувачення військовослужбовцю Національної гвардії США Джеку Тейшейрі, підозрюваному у розкритті секретних документів Пентагону.

21-річний Тейшейра був заарештований ФБР 13 квітня у своєму будинку в Массачусетсі та звинувачений у порушенні Закону про шпигунство. Прокурори кажуть, що він передавав секретні документи групі геймерів у додатку для обміну повідомленнями Discord.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: