Комітет Європарламенту підтримав продовження дії нульового мита для України

Читать на русском
Призупинення тарифів стосується фруктів та овочів, а також сільськогосподарської продукції та продуктів її переробки.
Ілюстративне фото

У четвер, 27 квітня, Комітет з міжнародної торгівлі ще на рік погодив скасування дії мит на український експорт для підтримки економіки країни.

Про це повідомлє пресслужба Європарламенту.

Як змінювалася вартість експорту української аграрної продукції до ЄвросоюзуВартість експорту сільгосппродукції з України до Євросоюзу до та після запровадження пільгового режиму – на інфографіці.

«Члени Комітету з міжнародної торгівлі схвалили пропозицію продовжити призупинення імпортних мит, антидемпінгових мит і гарантій на український експорт до Європейського Союзу ще на один рік на тлі загарбницької війни росії, яка перешкоджає можливостям України торгувати з рештою світу», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що призупинення тарифів стосується фруктів і овочів, на які поширюється система вхідних цін, а також сільськогосподарської продукції та продуктів її переробки, на які поширюється дія тарифних квот .

Відповідно до Угоди про асоціацію між Україною та ЄС з 1 січня 2023 року промислова продукція підпадає під нульове мито, тому її не включено до нової пропозиції.

Попередню постанову, що дозволяє тимчасову лібералізацію торгівлі та інші торгові поступки щодо деяких українських товарів, Рада Євросоюзу прийняла у травні 2022 року.

Нагадаємо, раніше Австралія скасувала мита на імпорт із України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: