НАБУ завершило розслідування справи про підкуп посадовця Держгеокадастру

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку вирішили відкрити матеріали розслідування стороні захисту у справі про спробу підкупу.

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили розслідування справи за підозрою адвоката Євгена Бойка у спробі підкупу представника державного підприємства «Центр державного земельного кадастру» та Держгеокадастру.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«25 квітня 2023 року прокурор САП ухвалив рішення про завершення досудового розслідування у справі стосовно керівника приватної компанії, який також є адвокатом, підозрюваного у спробі підкупу посадовців ДП «Центр державного земельного кадастру» та Держгеокадастру. Наразі за дорученням прокурора детективами НАБУ відкрито матеріали справи стороні захисту для ознайомлення», – інформує прокуратура.

Крім того, про завершення досудового розслідування повідомлено представнику юридичної особи, від імені та в інтересах якої діяв підозрюваний.

Раніше Вищий антикорупційний суд визначив запобіжний захід адвокату Бойку.

Нагадаємо, 2 березня НАБУ і САП повідомили про підозру адвокату Євгену Бойку, який також є директором компанії «КИТ». Як встановило слідство, у 2019 році ДП «Центр ДЗК» оголосило тендер на закупівлю серверів для адміністрування державної публічної кадастрової системи. Перемогу у тендері здобула компанія «КИТ», яка обладнання поставило. Однак, оскільки сервери не відповідали заявленим технічним вимогам, держпідприємство відмовилось їх приймати й оплачувати. Фірма, зі свого боку, звернулось до Господарського суду Києва, щоб у судовому порядку стягнути оплату у 37 млн грн з держпідприємства. У 2022 році суд задовольнив вимоги позивача, після чого держпідприємство оскаржило рішення в апеляції.

Аби уникнути подальшої судової тяганини й не ризикувати скасуванням рішення про повернення коштів, керівник приватної компанії Бойко запропонував представнику ДП «Центр ДЗК» «вирішити питання» поза залою суду шляхом впливу на інших службових осіб. Згідно з його пропозицією, за 1 млн грн держпідприємство мало б відкликати апеляційну скаргу, а ще пів мільйона посадовець отримав би після оплати за обладнання. Посадовець ДП на пропозицію не пристав, натомість повідомив про це НАБУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: