Донецькі терористи «засудили» українського військовополоненого на 22 роки увʼязнення

Читать на русском
Військовослужбовця визнали «винним» нібито у вбивстві мирного мешканця під час боїв за Маріуполь в березні минулого року.
Фото: Дмитро Лубінець \ Telegram

Маріонетки Кремля «засудили» військовослужбовця 36-ї окремої бригади морської піхоти ЗСУ Андрія Петренка до 22 років ув'язнення в колонії суворого режиму.

Про це повідомив уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець.

Він зазначив, що військовослужбовця визнали «винним» нібито у вбивстві мирного мешканця під час боїв за Маріуполь в березні минулого року.

За даними незаконного розслідування російського слідчого комітету, український військовий «застрелив» жителя Маріуполя зі снайперської гвинтівки.

«Андрія Петренка звинуватили за російським законодавством у «вбивстві з політичних та ідеологічних мотивів та жорстокому поводженні з цивільним населенням та застосуванні заборонених засобів та методів у збройному конфлікті» (ч. 2 ст. 105 та ч. 1 ст. 356 КК рф). Окупанти заявили, що український військовослужбовець нібито «визнав свою провину», - написав Лубінець.

Він додав, що фейковий «судовий процес» над військовослужбовцем Збройних сил України на тимчасово окупованій території Донецької області є незаконним й не матиме жодних юридичних наслідків.

«Ухвалені так званими «судами» квазіутворень «днр\лнр» «вироки» є грубим порушенням Третьої Женевської конвенції в частині права полонених на справедливий суд та недопущення катування, їх можна вважати воєнним злочином», - підсумував омбудсман.

Раніше підконтрольний Кремлю «Київський райсуд Сімферополя» засудив до 7 років ув’язнення кримського татарина Аппаза Куртамета.

Також повідомлялося, що російська федерація продовжує незаконно утримувати майже 200 політв'язнів-громадян України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: